2015年12月22日星期二

Hvordan nyreosteodystrofi opstår?

Renal henviser til nyrerne. Renal osteodystrofi er en knoglesygdom, der opstår, når nyrerne ikke opretholde den rette niveauer af calcium og fosfor i blodet. Det er fælles for patienter med nyresygdom især patienter har taget dialyse.
Renal osteodystrofi er mest alvorlige i børn, fordi deres knogler stadig vokser. Sygdommen kan føre til deformiteter og korte statur. Symptomerne kan ses i voksende børn med nyresygdom, før de begynder dialyse. Knoglen skifter fra nyreosteodystrofi kan begynde mange år før symptomer hos voksne med nyresygdom. Symptomerne på nyreosteodystrofi normalt ikke kan ses hos voksne, før de har været i dialyse i flere år. Hvis venstre ubehandlet, knoglerne gradvist bliver tynde og svage, og en person med nyreosteodystrofi kan begynde at føle knogle og ledsmerter. Der er også en forøget risiko for knoglebrud.
Den pathogeny af nyreosteodystrofi er relateret til metaboliske forstyrrelser af calcium, fosfor og vitamin D.
Hvis calcium i blodet bliver for lavt, kan biskjoldbruskkirtlerne frigive et hormon kaldet parathyreoideahormon (PTH). Dette hormon trækker calcium fra knoglerne til at øge calciumniveauer i blodet. For meget PTH i blodet vil fjerne for meget calcium fra knoglerne; over tid, den konstante fjernelse af calcium svækker knoglerne.
Fosfor kan regulere calcium niveauer i knoglerne. Sunde nyrer kan fjerne overskydende phosphor fra blodet. Når nyrerne stoppe med at arbejde normalt, kan fosfor i blodet bliver for højt, hvilket fører til lavere niveauer af calcium i blodet og resulterer i tab af calcium fra knoglerne

Sunde nyrer producere calcitriol, en form for vitamin D, som kan hjælpe kroppen med at optage calcium i kosten i blodet og knogler. Calcitriol og PTH arbejder sammen for at holde calcium balance og knogler sunde. Hvis calcitriol niveau drop for lavt og PTH-niveau stiger, vil calcium fjernes fra knoglerne. I en patient med nyresvigt, nyrerne stoppe med at lave calcitriol. Kroppen derefter ikke kan optage kalk fra mad og begynder at fjerne det fra knoglerne.

没有评论:

发表评论

Full Name:

Gender:

Age:

Country:

Email:

Skype:

Whatsapp:

Viber:

Phone Number:

Message: