2016年1月5日星期二

Kliniske betydning af Proteinuri i nyresygdom

Hvad er proteinuri?
Proteinuri er en tilstand, hvor urinen indeholder unormal mængde protein. Proteiner i blodet udfører også en række vigtige funktioner. De beskytter kroppen mod infektion, hjælpe blodprop, og holde den rette mængde væske cirkulerer i hele kroppen.
Sådan diagnosticere?
Proteinuri kan være tjekket ud af en urintest. På grund af filtrering funktion af glomerulær filtration membran og reabsorption funktion af renal tubulus under normale menneskelige legeme, urinprotein er lidt og daglige udledning kvalitet er mindre end 150 mg. Kvalitativ kontrol af protein viser negativ. Når protein i urin stiger, kan det tjekket ud af fælles urintest, som kaldes proteinuri. Hvis indholdet af urinprotein er lig med eller mere end 3,5 g pr 24 timer, kaldes det rigelige proteinuri.
Hvordan Proteinuri hos patienter nyresygdom opstår?
Proteinuri er et typisk symptom på kronisk nyresygdom. Forekomsten af ​​proteinuri er nært beslægtet med glomerulær afskærmning funktion. Glomerulær kapillær består af tre lag strukturer, endothelium-laget, kælder membranlag og epitellaget indefra og udefter. Blod passerer gennem sunde nyrer, de bortfiltrere affaldsprodukter og lade de ting, der er nødvendige af kroppen, som albumin og andre proteiner. De fleste proteiner er for store til at passere gennem nyrerne filtre i urinen. Proteiner fra blodet, kan imidlertid sive ud i urinen, når filtrene i nyrerne er beskadiget.
Hvorfor er det vigtigt at tjekke proteinuri?

Proteinuri forekommer i både nyre- og nonrenal sygdom. Nyresygdomme, der producerer proteinuri indbefatter glomerulonephritis, nefrose, renal venetrombose, malign hypertension, polycystisk nyresygdom og kronisk urinvejsobstruktion. Nyresygdom ikke altid ledsaget af proteinuri. Pyelonefritis, urinvejsinfektioner forhindringer, nyresten, tumorer, og medfødte misdannelser kan forårsage alvorlig sygdom uden at producere proteinuri. Nonrenal årsager til proteinuri omfatter: feber og akut infektion, traumer, leukæmi og myelomatose, toxemia og præeklampsi af graviditeten, diabetes mellitus, Waldenströms makroglobulinæmi, systemisk lupus erythematosus, og forgiftning fra tungmetaller, fenol, opiater eller andre stoffer.

没有评论:

发表评论

Full Name:

Gender:

Age:

Country:

Email:

Skype:

Whatsapp:

Viber:

Phone Number:

Message: